Sentința împotriva taximetristului care a agresat o tânără în București

In luna martie ONGurile din reteaua Rupem Tacerea despre Violenta Sexuala faceau un apel public pentru a urgenta prinderea unui taximetrist care încercase să agreseze sexual o studentă in București, blocând ușile mașinii. După ce fata a apucat să apeleze 112, taximetristul a plecat în trombă cu geanta și telefonul fetei și a lăsat-o in câmp.

La scurt timp după mediatizarea cazului, agresorul a fost identificat și arestat de Poliție. Nu era de la firma de taxi presupusă de tânără atunci când s-a urcat în mașină. A fost trimis în judecată pentru infracțiunile de tâlhărie si lipsire de libertate.  Pe 15 iunie judecătorii au dat o sentința ce include pedeapsa cu închisoare, cumulată la 5 ani pentru cele două infracțiuni, plus daune morale, instituind si confiscarea mașinii. Sentința nu este definitivă.

Tânăra a beneficiat de consiliere și asistenta juridica din partea asociației A.L.E.G. prin proiectul Corpul meu îmi aparține: violența sexuală în rândul tinerilor, finanțat prin Fondul ONG in România. Este unul dintre cazurile care arată că atunci când victimele beneficiază de suport au șanse mai mari de a-și obține drepturile, iar autoritățile acționează mai prompt.