Echipa

Echipa executivă

Andreea Rusu

Andreea Rusu

Directoare Executivă

Andreea Rusu este directoarea executivă a Centrului FILIA din 2019, iar de atunci a coordonat activitatea curentă a asociației și a reprezentat asociația în relația cu mass-media, decidenți, parteneri corporate, Ambasade și instituții locale, naționale și internaționale. 

Din 2019 este una dintre coordonatoarele Rețelei pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor, formată din 25 de organizații non-guvernamentale din România. Activitatea ei la Centrul FILIA a început în 2016, în calitate de voluntară și co-fondatoare a primului grup de inițiativă din Estul-Europei împotriva hărțuirii sexuale din universități.

Tema de suflet a Andreei este prevenirea și combaterea violenței de gen, cu un focus asupra hărțuirii sexuale. 

Andreea Bragă

Andreea Bragă

Coordonatoare advocacy

Andreea Bragă este membră FILIA din anul 2010 și se implică în activități de cercetare, advocacy și activism în domenii privind drepturile femeilor și ale fetelor. 

Andreea este interesată de prevenirea şi combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor şi fetelor rome şi nerome, precum şi de promovarea unei abordări feministe incluzive care să ţină cont de intersele diverse ale femeilor.
 
Andreea deține un doctorat în ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti si urmează în prezent Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

Elena Samoilă

Elena Samoilă

Coordonatoare organizare comunitară

Elena Samoilă este parte din echipa Centrului FILIA din 2018.
Este absolvență a Facultății de Științe Politice (SNSPA), urmând Masteratul de Gen și Politică (SNSPA).

Elena luptă pentru o societate în care femeile sunt tratate cu respect, în care experiențele lor contează și nu sunt minimizate, în care interesele lor sunt reprezentate.

Domeniul principal de interes este violența de gen, cu accent pe violență domestică și hărțuire sexuală.

Elena se implică în activități de activism și advocacy local, ca parte din munca ei de organizare comunitară.

Andrada Cilibiu

Andrada Cilibiu

Coordonatoare PR și comunicare
Expertă drepturi sexuale și reproductive

Andrada Cilibiu e activistă feministă la Centrul FILIA din 2019. În ultimii ani s-a specializat în drepturi sexuale și reproductive și coordonează activitatea FILIA de pe social media. 

Andrada se implică în activitățile de advocacy, muncă comunitară, activism și cercetare în sfera sănătății reproducerii, cu accent pe accesul la avort în siguranță și metode contraceptive.

Crede într-o societate sigură și echitabilă pentru femei și fete și încearcă să contribuie prin activismul ei la o lume în care vocea femeilor contează. 

Miruna Pantel

Miruna Pantel

Responsabilă dezvoltare organizațională

Miruna Pantel lucrează în domeniul drepturilor femeilor din 2010.

Miruna are un doctorat in științe politice/studii de gen și își concentrează activitatea pe training și cercetare în domeniul egalității de gen.

Mamă a două fete, își dorește să contribuie la o societate care să asigure șanse egale fiecărei persoane de a-și împlini liber potențialul și la o lume mai dreaptă pentru fete și femei.

Contribuția ei constă în oferirea unei mai bune înțelegeri a egalității de gen și a importanței acesteia în viața de zi cu zi.


Adela Alexandru

Adela Alexandru

Expertă egalitate de gen

Adela Alexandru este activistă feministă, absolventă de științe politice (2018) și are un masterat în studii de gen (2020). Este interesată de gândirea politică și socială feministă și crede într-o lume în care fetele și femeile se bucură de drepturi egale. 

Adela pune umărul la construcția unei lumi mai juste pentru fete și femei prin activități de cercetare, advocacy, activism și organizare comunitară. Îmbină managementul de proiecte cu susținerea de traininguri și organizarea de activități de advocacy la nivel local.

Cel mai mult îi place să fie pe teren alături de femeile din grupul de inițiativa locală pe care îl coordonează sau în licee vorbind cu tinerele și tinerii pe diverse subiecte privind drepturile fetelor și femeilor.

În prezent Adela cercetează accesul la infrastructură dintr-o perspectivă feministă urmând cursurile Școlii Doctorale SNSPA. 

Cristina Praz

Cristina Praz

Expertă comunicare și egalitate de gen

Cristina Praz este expertă în comunicare și egalitate de gen la Centrul FILIA din 2022, cu o experiență de peste 4 ani în relații publice și voluntariat în comunități vulnerabile.
 
Cristina este implicată în activități de comunicare, cercetare, activism și sensibilizare a tinerelor la discriminarea de gen și hărțuirea sexuală.
 
Luptă pentru o societate inclusivă în care orice persoană este tratată echitabil indiferent de gen, orientare sexuală, etnie, clasă sau orice criteriu socio-demografic.

Cristina Bahnaru

Cristina Bahnaru

Project Manager

Cristina Bahnaru este alături de echipa FILIA din 2018.

Cristina este implicată în coordonare și implementarea mai multor proiecte.

S-a alăturat societății civile in anul 2010 și are experiență în scriere de proiecte și management de proiect. 

Adina Păun

Adina Păun

Expertă sănătate reproductivă

Adina Păun este moașă, absolventă a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucuresti. Este educator pre si post natal și consultant in alăptare certificat international (IBCLC).

Adina colaborează cu Centrul FILIA din 2014, fiind implicată în programele de educație de sănătate reproductivă derulate de Centrul FILIA în comunități defavorizate.

Visul care îi ghidează toată activitatea profesională este ca fetele și femeile din România să își poată atinge cea mai bună stare de sănătate prin informare corectă și acces facil, nediscriminatoriu la serviciile de sănătate garantate de statul român. 

Cami Grad

Cami Grad

Responsabilă de comunicare

Cami Grad s-a alăturat echipei Centrul FILIA în 2022, în calitate de responsabilă de comunicare.

Cu o experiență de peste 10 ani în publicitate, coordonează campanii de conștientizare și sensibilizare cu privire la violența de gen din România.

Consiliul Director

Simona Necula

Simona Necula

Președintă Centrul FILIA

Doctor în filologie la Universitatea din București și în istorie și civilizații la EHESS Paris, Simona Necula a scris o teză despre Controverse in jurul celui de-Al Doilea sex al lui Simone de Beauvoir care a fost publicată în 2013. Aceasta predă la Facultatea de Științe Politice și la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

Simona este cercetătoare la Centrul regional francofon al aceleiași universități. Din 2017 este membră în coordonarea Rețelei Francofone pentru egalitate între femei și bărbați. Temele de cercetare care o interesează sunt: inegalitățile de gen, violența împotriva femeilor, discriminarea sistemică.

Oana Preda

Oana Preda

Vice-președintă Centrul FILIA

Oana este pasionată de justiție socială, advocacy și organizare comunitară.

Activează în societatea civilă din 1996, iar din 2006 este directoare și membru fondator al CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

În consiliul director al FILIA Oana aduce din experiența ei în dezvoltare organizațională, facilitare și advocacy.

Adelina Dabu

Adelina Dabu

Membră Consiliul Director

Adelina Dabu este expert în afaceri publice și sustenabilitate. În prezent este Head of Public Affairs la  Confederația Patronală Concordia, unde coordonează activitățile organizației în politicile naționale și europene. Anterior, a lucrat în companii din energie și FMCG unde a dezvoltat strategii de stakeholder enegagement și managementul riscului politic, a coordonat proiecte de CSR, dezvoltare locală și un raport de sustenabilitate.

În prezent, temele pe care le abordează sunt multi-disciplinare, de la muncă și dialog sociali, la economie verde și digitalizare.
A studiat administrarea afacerilor, științe politice, afaceri europene și antropologie la București și Bologna.

Mihaela Miroiu

Mihaela Miroiu

Președintă de onoare Centrul FILIA

Membră fondatoare și președintă de onoare, Mihaela Miroiu este cea care a pus bazele mișcării feministe după perioada comunistă.

Contribuția ei în domeniu a fost deschizătoare de drumuri, nu numai la nivel academic, ci și la nivel de activism feminist.

Voluntariat FILIA
Oferă timp!  Alege să te implici!  Devino voluntar/ă FILIA!

Dacă ești interesat/ă de programul de voluntariat FILIA, ne poți scrie la office@centrulfilia.ro
Dacă dorești să ne susții activitatea prin donații, o poți face prin formularul de mai jos.