Echipa

Andreea RusuAndreea Rusu

Directoare Executivă

De 3 ani mi-am descoperit identitatea și pasiunea în feminism. Drumul meu a început cu un curs de gen la FSP-SNSPA și s-a îmbinat inevitabil cu voluntariatul la Centrul FILIA. Cred în egalitatea dintre femei și bărbați, cred în solidaritate, în umanism, în drepturile omului și democrație. Sunt hotărâtă ca prin munca mea să aduc o schimbare în societate în ceea ce privește raporturile, stereotipurile și rolurile de gen. Domeniile mele de interes sunt, în particular, hărțuirea sexuală, intersecționalitatea dintre activismul feminist și cel LGBT și violența împotriva femeilor.

Andrada Cilibiu

Andrada Cilibiu

Coordonatoare PR și comunicare

Cu siguranță Centrul FILIA a dezvăluit lumii feminista din mine, și cu siguranță mi-a dezvoltat un al șaselea simț care m-a făcut mai sensibilă și mai receptivă la orice tentativă de sexism, rasism, homofobie sau orice alt tip de discriminare și ură nejustificată.

A fost de fapt primul meu contact cu societatea civilă din București, cu activismul făcut cu pasiune și dedicare, iar acum, un an mai târziu, susțin drepturile femeilor și egalitatea de șanse cu aceeași pasiune pe care am moștenit-o de la FILIA.

Andreea Bragă

Andreea Bragă

Coordonatoare advocacy

Sunt feministă. Am început să sprijin activitățile FILIA în urmă cu 10 ani, inițial ca voluntară.

Mă implic cu precădere în combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și în promovarea unei abordari feministe incluzive care să țină cont de interesele diverse ale femeilor.

Cred în colaborare, solidaritate și reflexivitate. Sunt hotărâtă să îmi dedic toată energia pentru a contribui la transformarea societății patriarhale românești.

Credit foto: Alex Gâlmeanu

Miruna Pantel

Miruna Pantel

Responsabilă dezvoltare organizațională

Privind retrospectiv, cred ca am fost mereu feministă. Nu am putut niciodată accepta că trebuie să fac anumite lucruri și să mă comport într-un anumit fel doar pentru că sunt femeie.
Nu am putut înțelege niciodată de ce doar pentru ca sunt femeie trebuie sa fiu mai potolită, mai obedientă, mai tăcută. Am găsit răspunsul multor întrebări și neliniști în teoria feministă. Am găsit căi și instrumente de schimbare a lucrurilor în activismul feminist.

Pentru mine, “ușa” pe care am intrat în lumea activistă feministă s-a numit Centrul FILIA. Am rămas și am crescut ca feministă în FILIA. Aici am învățat să am voce și tot aici am învățat să ascult. Cel mai important, în FILIA simt că pot produce o schimbare în jurul meu. Îmi doresc o altfel de societate pentru mine ca femeie, îmi doresc o societate în care interesele mele sa fie reprezentate, în care drepturile femeilor sunt garantate și respectate, îmi doresc o societate în care diversitatea este apreciată și încurajată și nu blamată.

Adela Alexandru

Adela Alexandru

Reponsabilă organizare comunitară și cercetătoare

Am luat contact cu Centrul FILIA prin intermediul unui stagiu de practică. După terminarea stagiului, am rămas și pot spune că aici m-am regăsit! Crescând am văzut multe inegalități între băieți și fete… de la modul diferit în care ar trebui să ne comportăm, să ne îmbrăcăm până la violența împotriva femeilor. Știam că nu e drept, iar FILIA mi-a dat imboldul să contribui la schimbarea pe care vreau să o văd în jurul meu. Mulțumesc, FILIA, pentru că m-ai ajutat să înțeleg că sunt o feministă!

Lăcrămioara Călin

Lăcrămioara Călin

Facilitatoare locală

Sunt mediatoare sanitară și facilitatoare locală din partea Centrului FILIA începând cu anul 2015.

Mă implic în activități de organizare comunitară cu grupul de inițiativă al femeilor rome și nerome din comuna Valea Seacă (județul Bacău), pentru prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor, cât și în ceea ce privește sănătatea femeilor și drepturile lor.

Elena Samoilă

Elena Samoilă

Coordonatoare organizare comunitară

Interesul pentru feminism a apărut în facultate, unde am urmat un curs dedicat acestei tematici, care mi-a deschis ochii în legătură cu problemele cu care se confruntă femeile ca un rezultat al inegalităților de gen. Doi ani mai târziu am urmat Masteratul de Politici, Gen și Minorități, moment în care am intrat pentru prima dată în contact cu Centrul FILIA.

Aici am întâlnit oameni care au crezut în mine și datorită cărora am reușit să îmi dezvolt identitatea feministă. Doresc să lupt pentru o societate în care femeile sunt tratate cu respect, în care experiențele lor contează și nu sunt minimalizate, în care interesele lor sunt reprezentate. Domeniul meu de interes este violența împotriva femeiilor, în special violența domestică și hărțuirea sexuală.

Mihaela Miroiu

Mihaela Miroiu

Membră Consiliul Director/Președintă de Onoare

Membră fondatoare, președintă de onoare și membră în Consiliul Director al Centrului FILIA, Mihaela Miroiu este cea care a pus bazele mișcării feministe după perioada comunistă. Contribuția ei în domeniu a fost deschizătoare de drumuri, nu numai la nivel academic, ci și la nivel de activism feminist.

Founding member, honorary president and member of the Board of Directors of the FILIA Center, Mihaela Miroiu is the one who laid the foundations of the feminist movement after the communist period. Her contribution in the field has been groundbreaking, not only at the academic level, but also at the level of feminist activism.

Voluntariat FILIA
Ofera timp!  Alege sa te implici!  Devino voluntar/a FILIA!

FILIA este o organizatie non-profit, apolitica si feminista care lupta pentru eliminarea inegalitatilor de gen, prin activism, advocacy si cercetare. Fie că vrei să faci voluntariat la sediul nostru, să ne ajuți online sau vrei să oferi servicii pro bono, TU ai un rol important pentru noi. Alege un mod prin care să ne sprijini și actionează acum! Implica-te!