Prezentarea proiectului “Phenja – Violența nu are culoare”

Asociaţia E-Romnja în parteneriat cu RomanoButiQ, Centrul FILIA și CSJDO au lansat proiectul “Phenja – violența nu are culoare!”, proiect ce se va desfaşura în trei comunităţi (București – Giulești, Bacău – Valea Seacă şi Giurgiu). Proiectul este finanţat cu sprijinul Open Society Institute (OSI) şi va fi implementat pe o perioadă de 12 luni.

Scopul proiectului este de a dezvolta instrumente adaptate contextului local, de prevenire și combatere a diferitelor forme de violență împotriva femeilor și fetelor rome și nerome din cele trei comunități.

Obiectivele proiectului sunt:

1) Consolidarea societății civile în domeniul prevenirii și combaterii violenței asupra femeilor rome și nerome prin transfer de bune practici;

2) Identificarea problemelor și nevoilor specifice fiecărei comunități prin desfășurarea unei cercetări calitative privind violența împotriva femeilor rome și nerome la nivel local;

3) Desfășurarea unor activități de informare și creștere a conștientizării prin organizare comunitară și teatru forum, organizarea unor ateliere de informare și implementarea unor campanii pentru prevenirea și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor rome și nerome.

4) Dezvoltarea capacității autorităților locale de a elabora programe și proiecte și pentru a implementa politici publice locale pentru prevenirea violenței asupra femeilor rome și nerome.

5) Asigurarea asistenței juridice pentru victimele violenței împotrive femeilor;

Proiectul se adresează în mod special femeilor rome și nerome din cele trei comunități, dar și bărbaților romi și neromi în vederea creșterii sensibilizării asupra violenței împotriva femeilor și solidarității pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen. Totodată proiectul se adresează personalului din rândul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale pentru respectarea drepturilor romilor și respectarea drepturilor femeilor, dar și altor actori relevanți de la nivel local și național.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la nr de tel. 0314251992 persoană de contact Anca Tănase.