ACASĂ
Dana

Ce e greșit aici?

Coco

Povestea ei

Dana este o tânără angajată într-un domeniu creativ, în echipa unui coordonator cu reputație profesională foarte bună. În timp, ea observă că primește proiecte mai puțin interesante și critici mai dure decât colegii ei bărbați, deși are rezultate la fel de bune. Vorbește cu șeful ei, cu colegii, prietenii și merge chiar la HR pentru a semnala tratamentul inechitabil care o face să vină cu teamă la muncă. Fiecare dintre ei are puterea de a propaga sau de a opri violența de gen.

urmărește constelațiile >>

Coco

Ce e greșit aici?

Lia

stea

Ce e greșit aici?

star-points

Vlad

star

Ce e greșit aici?

ALTE EXEMPLE DE VIOLENȚĂ PSIHOLOGICĂ LA MUNCĂ

Amenințări

Agresorul amenință cu concedierea sau încălcarea drepturilor (zile libere, concedii, timp liber, remunerație), pentru a obține comportamentul dorit din partea victimei.

Crina

point

Neglijare

Agresorul nu intervine pentru a corecta situațiile în care victimei i se încalcă drepturile (ore suplimentare neplătite, agresiuni dinpartea colegilor sau clienților etc).

Ce e greșit aici?

star-points

Colega HR

Ce e greșit aici?

star

ALTE EXEMPLE DE VIOLENȚĂ PSIHOLOGICĂ LA MUNCĂ

Încălcarea limitei dintre viața profesională și cea privată

Agresorul pune întrebări sau face comentarii despre viața personală a victimei, face solicitări în timp ce aceasta este acasă sau în vacanță, îi cere să folosească resurse personale (dispozitive, conturi de social media, bani) în scopuri profesionale.

Responsabil curățenie

point

ALTE EXEMPLE DE VIOLENȚĂ PSIHOLOGICĂ LA MUNCĂ

Controlul vieții personale

Parteneri, părinți sau șefi care nu respectă dreptul victimei la intimitate, au pretenția de a-i verifica telefonul sau calculatorul, de a citi mesajele personale sau de a fi mereu la curent cu localizarea acesteia.

Ce e greșit aici?

Ce tip de violenta de gen este?

Vorbim despre violență psihologică în mediul profesional, ce constă în umilirea constantă verbală și emoțională. Tonul agresiv, insultele, critica nejustificată și diferența evidentă de tratament față de colegii bărbați au un efect de intimidare, iar victima ajunge să se cenzureze de teama unui nou val de umiliri. Violența este amplificată de rolurile de gen și dezechilibrul de putere: un bărbat cu un statut social și profesional înalt, care abuzează de poziția sa de conducere în fața unei femei tinere, aflate la început de carieră.

Norway FRDS
Norway FRDS
filia transcena anais grado

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

PARTENERI

filia transcena anais grado