Flashmob democrație – comunicat de presă

Pentru sanatatea democratiei, nu votati candidati sexisti, rasisti, homofobi, xenofobi, antisemiti, islamofobi

Pe 14 septembrie, Centrul FILIA a organizat un flashmob impotriva tuturor formelor de manifestare a urii prezente in discursul candidatilor la presedintie. Actiunea a fost organizata pentru a atrage atentia asupra derapajelor existente in campania electorala.

Voluntarii si voluntarele Centrului FILIA au transmis mesaje trecatorilor cu ceea ce isi doresc in calitate de alegatori de la candidati: Ne dorim un presedinte sau o presedinta care sa respecte toti cetatenii, indiferent de gen, etnie, orientare sexuala, nationalitate, apartenenta religioasa etc., Sa nu foloseasca apelative precum Fa, Doina! Sau Tiganca imputia!, Sa nu reduca cetatenele la rolul lor reproductiv!, Sa vorbeasca despre cetateni, nu despre noi si ceilalti!, Vreau sa vad cum va bateti intre voi sa sprijiniti egalitatea!, Toleranta zero fata de discursul instigator la ura in campania pentru prezidentiale.

Flashmobul a avut loc la ora 17:00, in Parcul Herastrau din Bucuresti. La eveniment au participat voluntare si voluntari, precumsi membre ale Centrului FILIA, care au sesizat diferite forme de manifestare a urii in discursurile candidatilor si candidatelor in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, dar si ale clasei politice in general. Actiunea a avut scopul de a incuraja cetatenii si cetatenele sa voteze pentru o presedinta sau un presedinte care sustine egalitatea de gen si drepturile omului.

Actiunea face parte din activitatile proiectului “Impreuna pentru egalitate de sanse! Consolidare si dezvoltare prin voluntariat si implicare civica”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondul ONG in Romania.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului;

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

FondONG