Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!

Proiectul “Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!”, implementat de Asociația Centrul FILIA, își propune creșterea calității vieții pentru 1410 femei din mediul rural și urban prin organizarea a 84 de evenimente de informare și conștientizare cu privire la sănătatea și drepturile femeilor și fetelor, în perioada iulie 2018 – februarie 2019.

Evenimentele publice vor avea loc în 6 orașe – Bacău, Focșani, Buzău, București, Ploiești, Pitești și în 18 comune din proximitatea acestor orașe. Evenimentele vor aborda teme precum prevenirea și combaterea violenței în familie și violenței împotriva femeilor, prevenirea agresiunilor sexuale, hărțuirea sexuală la locul de muncă și în universități, sănătatea în timpul sarcinii și alăptarea corectă, prevenirea cancerului de col uterin și celui mamar. Ne propunem să dezvoltăm parteneriate locale pentru organizarea celor 84 de evenimente și să încurajăm colaborarea interinstituțională în vederea sensibilizării participantelor și publicului larg cu privire la problemele abordate în cadrul proiectului.

Proiectul va asigura accesul publicului larg la informații despre violența împotriva femeilor și fetelor și sănătatea reproductivă și sexuală printr-o campanie de sensibilizare, în mediul online, timp de 8 luni. Proiectul este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).