TRUST: Tineri Responsabili pentru Universități Sigure și Echitabile

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Fără hărțuire în universități

Hărțuirea în universități continuă să fie o problemă des întâlnită, dar puțin studiată.

❌ Lipsa sensibilizării și educației despre formele de discriminare de gen și hărțuire, dar și a unor mecanisme instituționale care să sancționeze astfel de comportamente și să vină în sprijinul persoanelor hărțuite și/sau discriminate nu duce decât la „ascunderea” sistemică a cazurilor.

♀ De aceea, Centrul FILIA alături de @anosr_ro și @official_upit am lansat proiectul „TRUST: Tineri responsabili pentru Universități Sigure și Echitabile”, prin care ne propunem să monitorizăm cazurile sesizate, să analizăm codurile de etică deja existente pentru a vedea ce mențiuni și soluții există, să venim cu exemple de bune practici și recomandări și să implementăm primul cod de etică sensibil la problema hărțuirii în cadrul Universității din Pitești.

💪 Iar pentru informarea și educarea elevelor și studentelor, vom desfășura o serie de workshop-uri și vom face grupuri de inițiativă pentru a le învăța să sesizeze și să sancționeze aceste comportamente.

👀 Urmăriți-ne în continuare pentru a afla mai multe despre proiect.

#UniversitățiSigure

_____________________________
Proiectul TRUST: Tineri responsabili pentru Universități Sigure și Echitabile este derulat de Centrul FILIA în parteneriat cu ANOSR și Universitatea din Pitești și beneficiază de finanțare prin @acfromania finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei postări nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
#haide #ActiveCitizensFund #activecitizens #EEAandNorwayGrants #acfromania