Training Organizare comunitară

Centrul FILIA organizează trainingul „Organizare comunitară”, în cadrul proiectului E-VIP: Egalitate prin Voluntariat, Inovație și Profesionalizare, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Trainingul se adresează unui număr de 12 membri și voluntari ai Centrului FILIA și urmărește dezvoltarea competențelor acestora de a scrie și de a implementa proiecte în domeniul promovării egalității de gen și nondiscriminării.

Trainingul va avea loc pe 30 Martie, în intervalul orar 10:00-18:00.

Trainera care vor fi alături de noi:

Iustina Neagu are 8 ani de experiență în mediul ONG, a lucrat pentru Fundația PACT și în prezent lucrează pentru CeRe.
În ultmimii 6 ani a acumulat experiență pe organizare comunitară, lucrând în 6 cartiere din București, iar grupurile facilitate de ea au avut un total de peste 10 victorii până în prezent. Iustina a participat la numeroase programe de schimb de experiență atât în Europa (Polonia, Germania, Ungaria) prin ECON (Rețeaua Europeană de Organizare Comunitară) cât și în SUA. A ținut numeroase prezentări și ateliere despre această metodologie atât în mediul universitar, cât și în mediul ONG-ist, iar din 2014 elaborează și livrează training-uri personalizate pe nevoile participanților, pornind de la metodologia de Organizare comunitară. În ultimul an și jumătate a experimentat și partea de Fundraising, pentru CeRe, lucrând direct cu Cercul donatorilor CeRe, ceea ce pare similar cu munca pe care o face cu grupurile pe care le facilitează, dar vine cu noi provocări.

Sesiunea de Organizare comunitară își propune să creeze un cadru de lucru pentru a răspunde la următoarele întrebări:
1. Ce este Organizarea comunitară și cum este ea asemănătoare/diferită cu/de ce face FILIA?
2. Ce nevoi are FILIA și ar putea fi rezolvate prin acest tip de intervenție?
3. Cum poate fi integrată această abordare în munca FILIA, cu scopul de a consolida activitatea și baza de suport a organizației?

Actiunea a avut loc în cadrul proiectului “Egalitate prin Voluntariat, Inovație și Profesionalizare”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondul ONG in Romania.