Petrecere feminista FILIA

Am avut norocul din primele zile ca voluntara in cadrul ONG-ului FILIA sa iau parte la organizarea si sa particip la aniversarea a paisprezece ani ai FILIA.

Ne-am reunit cei dornici de a da o mana de ajutor pentru amenajarea spatiului in care urma sa se desfasoare petrecerea, inca de la orele amiezii. Evenimentul a avut loc la Club Fabrica si desi decorul imi inspira o usoara tristete, am reusit sa acoperim peretii coscoviti de ani, prin diverse pancarte cu sloganuri motivationale feministe, cu poze de la diverse proiecte si manifestari. Intr-un final, incaperea arata mai… feminist. Deci se putea da startul unei reusite petreceri. Ne-am impartit sarcinile, eu impreuna cu Marina am stat la intrare avand carioci si o tablie pe care invitatii, la cererea noastra lasau mesaje feministe sau ganduri, pentru a promova acest curent politic in miscarea sociala. Astfel am intalnit oameni interesanti de la diverse organizatii si nu numai, precum CNCD, Transcena, APD. Invitatii erau relaxati, intr-o atmosfera destinsa, socializand la un pahar de vin. Petrecerea a fost foarte interactiva, s-au facut donatii, s-au oferit din partea FILIA magneti de frigider amuzante cu diverse inscriptii si citate feministe si cel mai interesant a fost ca invitatii si invitatele au putut participa la o tombola, ceea ce i-a facut sa astepte cu sufletul la gura rostirea numelor de pe bilete. Premiile au constat in carti cu subiecte din registrul studiilor de gen, tricouri cu diverse slogane etc. Din punctul meu de vedere, evenimentul a fost un succes si astept cu nerabdare urmatorul, in aceeasi formula.

Material realizat in cadrul proiectului „Impreuna pentru egalitate de sanse!

Consolidare si dezvoltare prin voluntariat si implicare civica”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondul ONG in Romania.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

FondONG