ONG FEST – Nu suntem toti ignoranti, din fericire…

ONG Fest a fost prima mea experienta de voluntariat cu oamenii intr-un mod foarte direct, nu prin intermediari, nu doar prin priviri fugitive. Am comunicat deschis, am vorbit despre ceea ce implica proiectul desfasurat de Centrul FILIA si, in mod neasteptat , am primit inapoi zambete, interes si incurajari.

Surprinderea mea a fost si mai mare cand am vazut atatea corturi, reprezentante ale diferitelor organizatii, atatia oameni la fel ca si mine, ca echipa din care fac parte, motivati de dorinta de a schimba ceva, de a face oamenii sa priveasca lucrurile dintr-o alta perspectiva, total diferita de cea impusa de anumite sau de majoritatea societatilor.

Oamenii nu sunt toti indiferenti: odata ce vorbesti cu ei si reusesti sa le captezi atentia, ai reusit sa treci de o prima etapa, importanta in procesul de a transforma lumea intr-un loc favorabil pentru fiecare dintre noi, fara prejudecati si discriminari, indiferent de sex sau culoare. Inainte de a arunca cu noroi in oameni fara sa le cunoastem povestile sau fara sa fi vorbit macar o data cu ei, trebuie sa ne gandim ca in locul lor am putea fi chiar noi. E dificil sa te transpui in anumite situatii, sa te gandesti la cum ar fi, insa o data ce o faci vezi lucrurile din alt unghi, printr-o prisma diferita.

Consider ca ONG FEST a fost un total succes, oameni s-au aratat interesati de fiecare mesaj pe care fiecare cortulet l-a transmis. Cu cat suntem mai multi si cu cat le aratam oamenilor ca exista si alta cale de a privi si a face lucrurile, cu atat putem schimba ceea ce rautatea si indiferenta au distrus.