Expoziția „Swedish Dads” la Pitești

Pe 1 martie am fost la Pitești și am discutat cu peste 150 de tineri despre egalitatea de gen și drepturile femeilor, discriminare și stereotipuri de gen, dar și despre parteneriat și implicarea taților în creșterea copiiilor. Acțiunea a avut loc cu ocazia lansării la Pitești a expoziției “Swedish Dads” la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş.

Expoziția urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați suedezi au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume. Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile, atât cu partenerii lor, cât și cu copiii, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil?

Vernisajul expoziției a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, unde au participat Mihaela Voinicu, coordonatoare centru Europe Direct Arges, Andreea Bragă, directoare executivă Centrul FILIA, Mihai Leontescu, Ofițer Proiecte și Comunicare, Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest și DAN CRUCERU, blogger la Taticool, cel mai cool blog despre tați din România.

Mai multe fotografii de la eveniment pot fi vizualizate AICI. Credit fotografii: Ionela Panait, consilieră centru Europe Direct Arges.