Atelier „Hărțuirea stradală nu e banală”

Centrul FILIA vă invită luni, 25 aprilie, ȋncepând cu ora 15.30, să participaţi la atelierul „Hărţuirea stradală nu e banală” organizat de Laura Stanciu şi Anita Lăsculescu, voluntare ale Centrului FILIA.

Prin intermediul acestui atelier ne propunem să ridicăm gradul de conștientizare despre această formă de violenţă.
Pe parcursul atelierului vom vorbi despre ce ȋnseamnă hărţuirea stradală, cum am putea defini acest fenomen, vom vorbi despre probleme pe care le ȋntampină ȋn general femeile ȋn spaţiul public, probleme care au atât efectele de scurtă durată, cât şi consecinţe pe termen lung.
Întrebările de la care vom porni discuţia sunt: „ cât de des sunt femeile afectate de aceasta forma de violenta sexuală?”, „ cât de sigură este strada pentru femei?” și „cum contribuie lipsa legislaţiei de sancţionare a hărţuirii stradale la a problemei la perpetuarea fenomenului şi la agravarea efectelor lui ?”.
Hărţuirea stardală reprezintă o problemă cotidiană extrem de gravă pentru multe femei. Acest fenomen trebuie combătut! Disconfortul creat de experienţele neplăcute de hărţuire stradală este unul dintre motivele pentru care este nevoie de solidarizarea tuturor, indiferent de gen, pentru a diminua şi a opri acest fenomen.

Intrarea este liberă.
Se acordă certificate de participare.

Unde: Str. Lirei, nr. 10

Când: Luni, 25 aprilie 2016, ora 15.30

Vă aşteptăm!

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „E-Vip: Egalitate prin Voluntariat, Inovaţie, Profesionalizare”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 -2014
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesatiwww.eeagrants.org www.fondong.fdsc.ro