Acțiunea feministă „Cade una, cădem toate!”

Pe 8 martie, peste 50 de femei s-au strâns în fața Ministerului Justiției și au depus flori în memoria femeilor ucise ca urmare a violenței de gen.

Acțiunea „Cade una, cădem toate” a fost organizată de un grup de activiste feministe cu scopul de a atrage atenția asupra violenței împotiva femeilor și a lipsei unor măsuri de siguranță imediată pentru victimele violenței:

„La fiecare câteva zile în România este omorâtă o femeie. La fiecare câteva ore alta este bătută. Violența nu ține cont de clasă, etnie, educație sau mediu. Rămâne o chestiune de forță lăsată la latitudinea agresorilor care și-o exercită uneori cu complicitatea statului care ridică din umeri. Iar acest lucru trebuie să se schimbe. În luna martie, când femeia se află în centrul atenției, punem în discuție un subiect urgent: lipsa unei protecții reale a femeilor și fetelor victime ale violenței.

Organizăm o acțiune colectivă în semn de susținere a tuturor celor care suferă zi de zi, singure în spatele ușilor închise, de cele mai multe ori fără să intervină nimeni, nici chiar poliția.”

Înregistrări video din timpul evenimentului pot fi vizualizată aici:

Vlad Petri

Casa Jurnalistului

Adevărul