Previous
Next

Ne dorim o societate în care drepturile femeilor sunt respectate și care oferă șanse egale de afirmare atât bărbaților, cât și femeilor indiferent de etnie, statut economic, orientare sexuală, apartenență religioasă etc. Luptăm pentru o societate incluzivă, în care diferențele sunt valorificate și nu ierarhizate! Credem că lupta pentru o astfel de societate este una politică și credem în importanța revendicărilor politice ale drepturilor și libertăților femeilor. Credem în importanța lucrului împreună și solidarizării între noi.

"

Direcții de acțiune

Vă invităm să accesați direcțiile de acțiune ale Centrului FILIA

Activism

Prin activism ne propunem revendicarea politică a spațiului public de către femei. Organizăm forme de manifestare care au ca scop aducerea în spațiul public a temelor de interes din perspectiva de gen.

Advocacy

Activitățile de advocacy includ activități și programe de promovare a egalității de gen și combatere a stereotipurilor și discriminării de gen atât la nivelul politicilor publice, cât și la nivelul întregii societăți.

Cercetare

Prin cercetare ne propunem să aflăm mai multe lucruri despre problemele cu care femeile se confruntă și să creștem nivelul de cunoaștere cu privire la inegalitățile de gen din cadrul societății.

Proiect access

Advocacy, Capacitare și Consolidare pentru Egalitate în Sănătate și Siguranță

Ultimele articole

Harta accesului la servicii de întrerupere de sarcină la cerere

În perioada ianuarie-mai 2021 am cules date prin metode calitative și cantitative de la majoritatea spitalelor din România care au secție de obstetrică-ginecologie. Din răspunsurile oficiale ale celor 171 de spitale am aflat că:

  • 59 fac întreruperi de sarcină la cerere, 69 au transmis că nu fac deloc, iar în nouă spitale se face avort medicamentos.
  • din cei 802 medici specialiști în obstetrică-ginecologie care lucrează în cele 171 spitale care au răspuns, 275 fac întreruperi de sarcină la cerere
  • în cinci orașe ni s-a transmis că au existat situații de întreruperi de sarcină realizate prin metode empirice, non-medicale: București, Constanța, Sibiu, Motru și Segarcea.
  • prețul unei întreruperi de sarcină pornește de la 60 de lei în aceste spitale și ajunge până la 780 de lei, pentru aceeași procedură.
  • există discrepanțe între răspunsul oficial al spitalelor și răspunsul acestora când sunt contactate telefonic.
  • 51 au invocat motivele religioase ca principal motiv de refuz al medicilor, 20 au invocat motive de natură etică sau morală, iar 9 au invocat motive ce țin de criza SARS-CoV-2.