Noutăți FILIA aprilie- iulie

– Pe 18 aprilie 2015, în ultima zi din Săptămâna Internațională împotriva Hărțuirii Stradale,  Centrul FILIA, AnA și Front au organizat o acțiune publică, alături de voluntare și voluntari, în Parcul Tineretului.

 

 

– Pe 21 aprilie a avut loc conferința de încheiere a proiectului ”Rupem tăcerea despre violența sexuală”, derulat de ALEG în parteneriat cu ONG-uri pe drepturile femeilor, printre care și FILIA.

 

– Pe 27 aprilie FILIA a luat parte la masa rotundă ”Priorități strategice de prevenire și combatere a discriminării multiple”, organizată în cadrul Coaliției Antidiscriminare, în cadrul căreia FILIA este organizație parteneră.

– Pe 28 aprilie 2015, Andreea Bragă a participat la emisiunea Timpul Prezent – Radio România Cultural, invitată de Adela Greceanu pentru a discuta despre drepturile femeilor pe piața muncii.

http://main.radioromaniacultural.ro/timpul_prezent_luna_aprilie_2015-30065

– 9-10 mai FILIA a participat la ONGfest, ocazie cu care a desfășurat și Campania de informare- 8 mai Ziua Națională  a Egalității între femei și bărbați, aducând la cunoștința cetățenilor date despre participarea politică a femeilor din România

 

– FILIA a participat pe 18 mai la conferința ”Libertate de exprimare, egalitate și nediscriminare. Valori contradictorii sau principii complementare?” organizată de Coaliția Antidiscriminare.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/05/15/comunicat-de-presa-asociatia-accept-16-52-08 

– Colega noastră, Simona Chirciu a participat pe data de 19 mai la o masă rotundă despre accesul comunităților locale la apă potabilă și canalizare. Întâlnirea a fost organizată de Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună”, Policy Center for Roma and Minorities și CeRe, la Institutul Național de Statistică.

– Simona Chirciu de la FILIA a participat pe 22 mai la seminarul internațional privind prevenirea violenței asupra femeilor, un proiect co-finanțat de Comisia Europeană ce implică lucrul cu tinere și tineri din România, Italia și Spania.

– Pe 30 mai, Asociația E-Romnja, Centrul FILIA, Romano ButiQ și CSJDO au organizat o intalnire la Muzeul Culturii Romilor intre mai multe grupuri de initiativa ale femeilor rome si nerome din Mizil, Spantov, Giulesti, Valea Seacă, Ferentari și Giurgiu. Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului Phenja – violența nu are culoare.

– Pe 5 iunie, Simona Chirciu și Lavinia Dieac, activistă pentru drepturile omului au participat la emisiunea ”CinemaDeea” la Radio Deea, unde au vorbit despe fenomenul hărțuirii stradale în București și despre grupul Hollaback! România, pe care cele două, împreună cu FILIA ca partener principal, îl lansează în România.

http://www.radiodeea.ro/primul-grup-impotriva-hartuirii-stradale-se-lanseaza-in-romania-24336.html 

– La Festivalul Femei pe Mătăsari, pe 6 si 7 iunie, cele două, Simona și Lavinia au lansat grupul Hollaback! România.

– Pe 9 iunie, Simona Chirciu de la FILIA și Lavinia Dieac au participat la o întâlnire cu Serviciul de Prevenire de la Poliția Capitalei despre cum pot fetele și femeile să reacționeze într-un mod civic la hărțuirea sexuală stradală la care sunt supuse zilnic sau aproape zilnic.

– Colegele noastre, Andreea Bragă și Simona Chirciu, au participat  în perioada 10-12 iunie la întâlnirea Rețelei informale împotriva violenței asupra femeilor.

– Între 26 și 28 iunie, Andreea Bragă, Simona Chirciu și voluntara FILIA, Marina Gușan au participat la un atelier de lucru pe advocacy organizat de CeRe, Centrul de resurse pentru participare publica și Revista DOR (Decât o Revistă).

 

Scrisori deschise

  1. 12.06.2015- Scrisoare deschisă către Ministerul Educației Naționale, domnului ministru Sorin Cîmpeanu prin care s-a solicitat demiterea domnului Romeo-Nicu Moșoiu din funcția de consilier, din cauza conflictului de interese generat de dubla sa calitate – persoană cu influență în deciziile Ministerului și vice-președinte al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) în contextul inițiativei acestuia “de a promova pe post de politică de stat abstinența sexuală până la căsătorie”.

http://www.apador.org/cerem-demiterea-lui-romeo-nicu-mosoiu-consilier-al-ministrului-educatiei-nationale/

  1. 25.06.2015- Scrisoare deschisă Nu uitați drepturile victimelor prin care s-a solicitat Ministerului Justiției să facă publice modalitățile prin care a dispus transpunerea în dreptul național a Directivei 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității și cum vor fi puse în practică drepturile prevăzute de respectiva directivă (consilierea psihologică și asistența de specialitate gratuită, asistența juridică gratuită, acordarea compensațiilor financiare, măsurile de evitare a re-victimizării etc.). Solicităm totodată organizarea unor consultări publice care să implice și reprezentanții organizațiilor de specialitate în domeniu. De asemenea, a fost solicitat sprijinul Președintelui Klaus Johannis pentru implementarea corectă a Directivei 2012/29/UE în dreptul intern și pentru facilitarea unui dialog public cât mai larg pentru identificarea celor mai bune soluții în sprijinul victimelor violenței de gen.

http://aleg-romania.eu/nu-uitati-drepturile-victimelor/

 

 

Comentariile sunt închise.