Prezentarea proiectului “Acces la justiție și remedii adecvate”

Coaliția anti-discriminare derulează programul Acces la justiție și remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminării, program de asistență juridică gratuită online adresat persoanelor care se confruntă cu discriminarea în România, în perioada iunie 2014 – aprilie 2016. Acesta este disponibil pe website-ul antidiscriminare.ro și va avea capacitatea să ofere consiliere juridică pentru 500 de persoane.

Website-ul antidiscriminare.ro este remodelat pentru a deveni o platforma utilitară în domeniul drepturilor omului. Acesta va avea module informative cu privire la legislația antidiscriminare din România, instituțiile care implementează respectiva legislație, știri, evenimente și acțiuni pentru respectarea drepturilor omului din România și din lume.

În plus, website-ul antidiscriminare.ro va dispune de modulele interactive de creare a petițiilor pentru respectarea drepturilor omului și de consiliere juridică antidiscriminare. Acestea vor asigura victimelor discriminării, sau persoanelor care vor să le vină în ajutor, suportul necesar pentru raportarea situațiilor de discriminare cu care se confruntă.

În cadrul programului Acces la justiție, Coaliția Anti-Discriminare va monitoriza legislația anti-discriminare din România și modul de aplicare al acesteia, va traversa un proces de planificare strategică pentru viitoarele inițiative, va crește capacitatea organizațională a membrilor acesteia prin programe de training dedicate și își va dezvolta capacitatea proprie, prin atragerea de noi organizații în cadrul Coaliției Anti-Discriminare.

În paralel, Coaliția depune eforturi pentru atragerea de noi finanțări care să permită constituirea serviciului de asistență juridică gratuită online, în serviciu permanent.

Comentariile sunt închise.