Cerc de lectură: Istoria feminismului românesc

împreună pentru egalitate de şanse
Tema cercului de lectura este “Istoria feminismului romanesc”, fiind propusa de voluntarii FILIA, Alex Lita si Alexandra Zahiu.

istoria-feminismului-romanescTextele propuse pentru acest cerc de lectura sunt “Chestiunea femeilor” si “Raspuns d-lui Maiorescu in chestia creierului la femei”, scrise de Sofia Nadejde. Cele doua texte se regasesc in volumul “Din istoria feminismului romanesc. Antologie de texte (1838 – 1929)” (pp.82 – 95), al carei autoare este Stefania Mihailescu.

Volumul se gaseste la Biblioteca FILIA si poate fi imprumutat celor care doresc sa parcurga cele doua texte pentru cercul de lectura.

Vom discuta impreuna despre diferitele argumente formulate de intelectuali romani din secolul al XIX-lea, care legitimau oprimarea femeilor, dar mai ales reactia Sofiei Nadejde si modul in care a demontat aceste argumente. Va asteptam la cercul de lectura sa discutam din perspectiva egalitatii de gen, pornind de la textele propuse de cei doi voluntari.

 

Cand? 8 februarie 2015, ora 12.00.

Unde? Calea Grivitei nr. 3, ap. 47.

 

Daca doresti sa participi la cercul de lectura si/sau sa imprumuti volumul “Din istoria feminismului romanesc. Antologie de texte (1828 – 1929)”, te rugam sa ne trimiti un email la adresa simona.chirciu@centrulfilia.ro pana la data de 6 februarie.

 

Eveniment organizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru egalitate de sanse! Consolidare si dezvoltare prin voluntariat si implicare civica”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondul ONG in Romania.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati

www.eeagrants.org

http://www.fondong.fdsc.ro/

 

Comentariile sunt închise.