Cerc de lectură – Femei în politică

împreună pentru egalitate de şanse
Tema cercului este “Femei in Politica” si este propusa de voluntarele Aila Veli, Manuela Stoean, Loredana Valcianu si Fatma Yilmaz.

 

femei-in-politicaVa invitam sa dezbateti impreuna cu noi, intr-o atmosfera prietenoasa si deschisa dialogului, urmatoarele texte propuse: “Why Are Women Still Not Running for Public Office?” si “Girls Just Wanna Not Run.The Gender Gap in Young Americans’ Political Ambition”, de Jennifer L. Lawless and Richard L. Fox.

In introducere, vom discuta impreuna cu Fatma despre patriarhat si o insuficienta reprezentare a femeilor in politica si practica guvernarii. Apoi Aila ne va prezenta o perspectiva asupra perpetuarii traditionalismului incepand din familie si continuand cu accesul femeilor in politica, iar Manuela si Loredana ne vor vorbi despre piedicile pe care tinerele si mai apoi femeile le intalnesc in carierele lor si despre un drum lung si anevoios in care ti se cere sa “fii” si “sa gandesti” la fel ca un barbat.

Va asteptam la cercul de lectura sa discutam din perspectiva egalitatii de gen, pornind de la textele propuse de voluntare.

Cand? 12 februarie 2015, ora 18.00.

Unde? Calea Grivitei nr. 3, ap. 47.

Daca doresti sa participi la cercul de lectura te rugam sa ne trimiti un email la adresa simona.chirciu@centrulfilia.ro pana la data de 10 februarie.

Eveniment organizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru egalitate de sanse! Consolidare si dezvoltare prin voluntariat si implicare civica”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondul ONG in Romania.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati

www.eeagrants.org

http://www.fondong.fdsc.ro/

 

Comentariile sunt închise.