Apel voluntariat “Împreună pentru egalitate de șanse”

împreună pentru egalitate de şanse
Asociatia Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen:FILIA recruteaza 6 voluntari, in cadrul proiectului „Impreuna pentru egalitate de sanse! Consolidare si dezvoltare prin voluntariat si implicare civica”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Prin actiunile sale, Centrul FILIA sprijina: egalitatea de sanse, educatia sensibila la gen, politici publice sensibile la gen, studii si cercetari care includ si dimensiunea de gen,  participarea politica a femeilor, reprezentarea politica a intereselor femeilor, incluziunea sociala, politici de armonizare a vietii de familie cu profesia s.a.

Promovam asigurarea unei vieti demne pentru femei si barbati indiferent de etnie, dizabilitati, orientare sexuala, mediu de rezidenta, eductie etc. Centrul FILIA desfasoara activitati structurate pe trei paliere principale: cercetare, activism si constientizare, dezvoltare institutionala.

Programul de voluntariat se poate desfasura pe parcursul a 12 luni si cuprinde activitati precum:

– Implicare campanie 2% – Voluntarii si voluntarele vor participa la dezvoltarea si promovarea Campaniei 2% si vor distribui  pliante cu informatii despre campanie si organizatie. In desfasurarea activitatii, voluntarii vor folosi resurse ale organizatiei precum: instrumentele on-line (site-ul si pagina de Facebook ale organizatiei), echipamentele organizatiei si indrumarea echipei de proiect;

– Activitate de promovare si vizibilizare a organizatiei – prin pregatirea unui stand  la ONGfest si distribuirea unor materiale informative ce contin prezentarea proiectului si a organizatiei;

– Organizarea si participarea la 4 Cercuri de Lectura in domeniul Studiilor de Gen;

Activitate de promovare si vizibilizare a Bibliotecii de Gen;

Implicare si promovare prin elaborarea unor articole impotriva hartuirii stradale pentru blogul Impotriva hartuirii stradale;

Implicare si promovare a blogului Nu publicitatii ofensatoare.

– Organizarea a 5 Ateliere de lucru coordonate de membri si voluntari pe teme privind discursul instigator la ura, extremismul si infractiunile motivate de ura, rasismul si xenofobia, homofobia, populatia roma, hartuirea sexuala, violenta impotriva femeilor, traficul de persoane.

Programul de voluntariat vizeaza dezvoltarea competentelor de organizare, de comunicare si de fundraising ale voluntarilor. Voluntarii si voluntarele vor beneficia de mentorat pe tot parcursul desfasurarii programului, pentru a asigura calitatatea si adaptarea programului la nevoile acestora.

Voluntarii si voluntarele vor primi adeverinte de voluntariat si recomandari, in cazul in care doresc. De asemenea, dupa un an de zile, voluntarele si voluntarii pot deveni membri in Adunarea Generala a Centrului FILIA. Ca practica generala, voluntarele si voluntarii Centrului FILIA sunt incurajati sa propuna si, ulterior, sa coordoneze propriile proiecte in FILIA.

In cazul proiectului de fata, ne-am propus ca pana la finalizare echipa de proiect, impreuna cu voluntarii, sa identifice noi surse de finantare si sa depuna doua aplicatii pentru a asigura sustenabilitatea financiara a organizatiei. De asemenea, in cadrul petrecerii anuale a Centrului FILIA, asociatia organizeaza o strangere de fonduri pentru a sustine initiative privind promovarea drepturilor femeilor. Urmatorul eveniment de strangere de fonduri va fi dedicat sustinerii unei initiative a voluntarilor sau membrilor care au fost implicati in proiect.

V-am convins sa va alaturati noua? Atunci, va rugam sa ne trimiteti CV-ul, impreuna cu raspunsul la urmatoarele intrebari pe adresa office@centrulfilia.ro pana pe data de 4 Mai 2014.

1)    Ati mai desfasurat activitati de voluntariat? Daca da, in cadrul carei organizatii?

2)    De ce ati vrea sa participati la acest program de voluntariat?

3)    Ce proiecte ati vrea sa desfasurati in cadrul Centrului FILIA?

Pentru orice detalii sau neclaritati ne gasiti la office@centrulfilia.ro, www.facebook.com/centrul.filia sau Tel: 0732861798.

Puteti descarca aici Apelul participare program voluntariat.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului;

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania

http://www.fondong.fdsc.ro/

Comentariile sunt închise.